Поділитись:

Контррозвідка СБУ затримала на Волині білоруського шпигуна (відео)

Понеділок, 21 березня 2022, 14:45
Контррозвідка СБУ затримала на Волині білоруського шпигуна (відео)

Правоохоронці затримали громадянина республіки білорусь, який за завданням іноземних спецслужб збирав для ворога інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ та стан мобілізації у регіоні.

Про це у понеділок, 21 березня, повідомили на фейсбук-сторінці Управління СБ України у Волинській області.

Громадянин білорусі проживав у прикордонному регіоні Волині кілька років та навіть одружився з місцевою жителькою. Час від часу він їздив до Білорусі в особистих справах Під час однієї з таких поїздок білоруса завербували іноземні спецслужби. Йому поставили завдання шпигувати за розміщенням та пересуванням військової техніки ЗСУ.

Злякавшись наслідків своїх дій, шпигун планував втекти до білорусі. Однак його вчасно затримали співробітники спецслужби. Під час обшуку у нього знайшли фото військової техніки ЗСУ, а також відомчі документи однієї з місцевих рад Волині.

Слідчі СБУ повідомили громадянину республіки білорусь про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Він знаходиться під вартою.

Спецоперацію з викриття шпигуна здійснили співробітники Управління СБ України за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Нагадаємо: перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, як поводитися громадянам у разі виявлення представників диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17 квітня 2024
12 квітня 2024
04 квітня 2024
26 березня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024