Поділитись:

Волинські лісівники будують міст через Стохід

Понеділок, 14 листопада 2016, 13:17

Лісівники ДП "Камінь-Каширське ЛГ", ДП "СЛАП "Камінь-Каширськагроліс" та ДП "Городоцьке ЛГ" допомагають звести мостову переправу через річку Стохід жителям сіл Малий Обзир та Великий Обзир.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Головний лісничий ДП "Камінь-Каширське ЛГ" Василь Фіц розповів, що ці два села належать до однієї Великообзирської сільської ради. Сільський голова Василь Смолярчук завжди сприяє роботі лісівників, окрім цього, мешканці сіл працюють у лісогосподарствах Волинського ОУЛМГ. Тож коли голова звернувся із клопотанням виділити лісоматеріали на будівництво мосту, лісівники пішли назустріч.

Свою частку будівельних матеріалів виділили також ДП "СЛАП "Камінь-Каширськагроліс" та ДП "Городоцьке ЛГ". Лісівники й допомогли у будуванні мосту.

Наразі встановлено опори та балки, тепер міст придатний і для проїзду машин.

Але роботи триватимуть, адже, щоб дістатись від Великого Обзира до Малого Обзира, потрібно подолати декілька рукавів Стоходу. У народі дорогу з села до села називають Мостками. Нещодавно один із переходів став зовсім небезпечним. Тож місцеві люди, заручившись допомогою довколишніх лісництв, взялися самі оновлювати мости, щоб дітям було безпечно ходити у школу і лікарська допомога хворим могла надійти вчасно. З районного бюджету змогли виділити на матеріали лише 7 тис. гривень, хоча потрібно значно більше. Тим не менше, один новий міст уже випробувано.

"Село Великий Обзир тепер переживає не найкращі часи, – розповідає головний лісничий ДП "Камінь-Каширське ЛГ" Василь Фіц. – Чимало хат стоять пусткою. Значно поменшало жителів. А свого часу це було одне з найперспективніших поліських сіл. Із нього вийшло багато відомих людей, які вступили до престижних українських вишів і роз'їхались по всій Україні".

Лісівники вболівають за долю малих поліських сіл і намагаються зробити все від них залежне, аби вони відроджувались і мали перспективу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
21 березня 2024
12:51
14 березня 2024
12 березня 2024
07 березня 2024
14:26
06 лютого 2024
31 січня 2024
16 січня 2024
07 січня 2024