Поділитись:

На кордоні затримали двох братів-призовників, які хотіли втекти до Молдови  (фото)

Четвер, 24 березня 2022, 16:40
На кордоні затримали двох братів-призовників, які хотіли втекти до Молдови  (фото)

Працівники ДБР спільно з прикордонниками перекрили сталий канал переправлення військовозобов'язаних до Молдови. Затримано двох братів, які намагались незаконно втекти з України, щоб уникнути призову на військову службу.

Про це у четвер, 24 березня, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що системне незаконне переправлення чоловіків організував громадянин сусідньої країни. Він отримував по 1,5 тисячі доларів США з кожного, хто хотів виїхати з України.

Двоє його спільників відвезли затриманих чоловіків на декілька кілометрів від пункту пропуску «Серпневе – Бесерабяска» на Одещині, де вони й мали незаконно перетнути кордон. У Молдові їх вже чекали дві жінки, які за додаткову грошову винагороду переправили автомобіль втікачів через пункт пропуску.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України вчинене організованою групою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 9 років.

Наразі слідство встановлює усі інші можливі факти переправлення групою через кордон українських військовозобов'язаних.

З початку агресії росії проти України ДБР спільно з поліцією та прикордонниками вже завадили виїхати за кордон понад 1 200 чоловікам призовного віку.

Системна робота з виявлення нових каналів переправлення триває.

На кордоні затримали двох братів-призовників, які хотіли втекти до Молдови  (фото)На кордоні затримали двох братів-призовників, які хотіли втекти до Молдови  (фото)

Нагадаємо: днями у пункті пропуску «Бронниця – Унгри» працівники ДБР спільно з працівниками Вінницької митниці виявили у ручній поклажі громадянки України 412 400 доларів США та 9 150 євро. Дівчина намагалася пішки перетнути кордон з незадекларованими грошима до Республіки Молдова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 травня 2024
03 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024