Поділитись:

Скільки годин лучани провели у бомбосховищах від початку війни

П'ятниця, 25 березня 2022, 14:21
Скільки годин лучани провели у бомбосховищах від початку війни

Мешканці Волинської області понад 2,5 доби змушені були провести в укриттях через повітряну тривогу в перший місяць повномасштабного вторгнення Росії.

Про це пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Журналісти-розслідувачі підрахували кількість повітряних тривог, які пролунали в області впродовж місяця із початку повномасштабного вторгнення Росії.

За даними Telegram-каналу «Оповіщення Волинь», в якому оперативно інформують про повітряну тривогу в регіоні з 25 лютого, за місяць війни волиняни змушені були спускатися в укриття 85 разів. В середньому – майже тричі на день. Сумарно в бомбосховищах людям довелося провести 61 годину та 50 хвилин.

Найтриваліший період повітряної небезпеки припав на 14 березня – 5 годин та 9 хвилин. Тоді волинянам довелося провести в укритті ледь не усю ніч – із 02.30 до 07.40 ранку. Найкоротшою була тривога 3-го березня – 5,5 хвилин. В середньому ж тривалість повідомлень про небезпеку становить 43 хвилини.

Більше чверті тривожних повідомлень (26 із 85) пролунало в нічний час – між 22-ю годиною вечора та 7-ю ранку. З них 5 – до півночі, а 21 – після півночі.

Найдовша перерва між тривогами відбулася між 4-м та 6-м березня. Тоді сирена не лунала впродовж 49 годин.

Що корисного можна було б зробити за ці майже 62 години, замість просиджування в укритті через війну? Наприклад, приготувати 31 каструлю борщу, подивитися 41 повнометражний фільм, відвідати 31 вечірню театралізовану екскурсію в Луцькому замку, провести за працею майже 8 повних 8-годинних робочих днів, 22 рази прокататися на велосипеді навкруги Луцька, або ж з’їздити на дводенний відпочинок до польського Любліна та повернутися назад.

Нагадаємо, Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну уночі з 23 на 24 лютого. Від бомбардувань постраждало десятки прифронтових міст, серед яких і обласні центри Чернігів, Суми, Харків, Херсон, Миколаїв та інші. За даними ООН, понад 3,5 мільйона українців змушені

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів