Поділитись:

Луцька міська клінічна лікарня реалізує міжнародні проекти

Понеділок, 14 листопада 2016, 17:31
Луцька міська клінічна лікарня реалізує міжнародні проекти

КЗ "Луцька міська клінічна лікарня" бере участь в кількох міжнародних проектах.

Про це повідомляє управління охорони здоров'я міської ради.

Наразі закладом реалізується проект покращення медичної допомоги пацієнтам з хронічними захворюваннями нирок в рамках грантової допомоги міжнародного товариства нефрологів Sister Renal Center Program. Заходи проекту передбачають стажування медичного персоналу Луцької міської клінічної лікарні у Брестській обласній лікарні (Республіка Білорусь) та у клініці Литовського університету наук здоров'я (Литва), проведення спільних клінічних конференцій.

За Програмою Територіальної співпраці Білорусь-Україна у березні 2016 року управлінням лікарні спільно з Брестською обласною лікарнею підготовлено та подано заявки на участь у конкурсі проектів Програми на теми: "Профілактика раку шлунково-кишкового тракту у мешканців українсько-білоруських прикордонних територій шляхом ранньої діагностики та лікування передракових захворювань" (ведучий партнер Луцька міська клінічна лікарня) та "Попередження нозокоміальної інфекції у лікарнях українсько-білоруських прикордонних територій" (ведучий партнер Брестська обласна лікарня).

Спільно з публічним закладом охорони здоров'я Ленчни (Польща), Брестською обласною лікарнею (Білорусь) ведеться підготовка до участі у конкурсі проектів Програми Територіальної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Минулого тижня у Луцькій міській клінічній лікарні відбулося засідання робочої групи з підготовки заявки на проект "Покращення якості надання медичної допомоги жителям прикордонних територій Люблінського воєводства, Волинської та Брестської областей". Заходами проекту передбачені спільні міжнародні науково-практичні конференції, стажування українських та білоруських лікарів у польських клініках, розробка та впровадження спільних стандартів надання медичної допомоги, оновлення медичного обладнання закладів тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
13 квітня 2024
09 квітня 2024
20 березня 2024
06 березня 2024
13:06
20 лютого 2024
18 січня 2024
16 січня 2024
15 січня 2024
12 січня 2024