Поділитись:

На луцькому сміттєзвалищі планують переробляти шкідливий газ

Вівторок, 15 листопада 2016, 12:16
На луцькому сміттєзвалищі планують переробляти шкідливий газ

Компанія ТОВ "ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ" планує переробляти шкідливий газ на Брищенському сміттєзвалищі в теплову та енергетичну енергію.

Представник компанії, генеральний директор ТОВ "ОЗОН БІОГАЗ ІНВЕСТМЕНТ ЛУЦЬК" Віталій Тітунін під час зустрічі з депутатами,посадовцями Луцької міської ради та місцевими активістами озвучив основні аспекти їх діяльності та співпраці з міською радою.

Віталій Тітунін зауважив, що в Україні, порівняно з європейськими країнами, залишається надвисокий показник сміттєзвалищ – приблизно 90 %. Враховуючи те, що газ (CO2, сірка), який виділяється на звалищах, є шкідливим для людей, встановлення очисної системи є перспективним.

Зокрема метан, який виділяється, 12 років знаходиться в атмосфері. Крім того, він у 25 разів шкідливіший за вуглекислий газ.

Зі слів представника компанії, газ на звалищі має 50 % енергетичної цінності. Його можна переробляти в електро- та теплоенергію. Також цей газ можна запускати у газові системи (в Європі, оскільки в Україні це не закріплено на законодавчому рівні), заправляти автомобілі.

Віталій Тітунін перелічив такі переваги створення системи дегазації: зниження викидів парникових газів, зниження забруднення, 6 нових робочих місць та податкові надходження.

Як зауважив представник ТОВ "ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ", після укладення договору на сміттєзвалищі буде встановлено систему труб, за допомогою якої очищатимуть газ.

Договір угоди підприємства з Луцькою міською радою розрахований на 10 років. Зі слів представниці компанії Марини Ніколайчук, після завершення процесу дегазації усі конструкції зі сміттєзвалища ліквідують.

Крім того, Віталій Тітунін зауважив, що зараз вони працюють у 5 містах України.

Заступник міського голови Юрій Моклиця додав, що ця компанія єдина звернулася до міської ради з пропозицією виконувати роботи з очищення газу.

Тим не менше, чи отримає компанія дозвіл на встановлення установок дегазації на Брищенському сміттєзвалищі вирішуватимуть на сесії Луцької міської ради.

Додамо: ця ж компанія вже уклала договір про дегазацію ковельського сміттєзвалища з Ковельською міською радою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З КОВЕЛЬСЬКОГО СМІТТЯ ГОЛЛАНДЦІ ПЛАНУЮТЬ ВИРОБЛЯТИ ЕЛЕКТРИКУ

Довідково:

В Україні ТОВ "ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ" зареєстроване 7 вересня 2007 року за адресою місто Київ, вулиця Польова, будинок 24.

Засновником товариства вказано "ГЛОБАЛ ХЕЛС РЕЗОЛЮШН ФАЙНЕНШЕЛ СЕРВІСИС Б.В.", розміщене за адресою Йонкербосплайон 52, Неймеген, Нідерланди.

Розмір внеску до статутного фонду компанії: 55 мільйонів 867 тисяч 641 гривня 61 копійка.

Бенефіціарними власниками товариства є Бретшнайдер Наталія Фагімівна, громадянка Росії та Німеччини, а також німець Бретшнейдер Томас.

Томас Бретшнейдер також і очолює компанію з 5 травня 2011 року.

***

За тією ж адресою у Києві 20 жовтня 2015 року з'явилося ТОВ "ОЗОН БІОГАЗ ІНВЕСТМЕНТ".

Засновниками цієї фірми вказано акціонерне товариство "ГЛОБАЛ ХЕЛС РЕЗОЛЮШН МЕДІКАЛ ІНВЕСТМЕНТ Б.В." (внесок 20 025 гривень) та киянина Оржеля Олексія Анатолійовича (внесок 2 475 гривень).

Власником істотної участі є "ГЛОБАЛ ХЕЛС РЕЗОЛЮШН МЕДІКАЛ ІНВЕСТМЕНТ Б.В.".

Розмір внеску до статутного фонду: 22 500 гривень.

Керівником з дати заснування вказано Олексія Оржеля.

***

9 листопада 2016 року було засновано ТОВ "ОЗОН БІОГАЗ ІНВЕСТМЕНТ ЛУЦЬК". Розмір статутного капіталу – 10 тисяч гривень. Керівником підприємства є Віталій Тітунін.

Надрукувати
мітки:
коментарів