Поділитись:

Україна пропонує 15-річні перемовини з рф про статус Криму, – Подоляк

Вівторок, 29 березня 2022, 16:28
Україна пропонує 15-річні перемовини з рф про статус Криму, – Подоляк
Питання тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму будуть винесені за межі основної частини міжнародного договору про гарантії безпеки України й обговорюватимуться окремо.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк на брифінгу в Стамбулі, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується таких питань, як, наприклад, Крим – це окремий пункт договору, у якому ми пропонуємо зафіксувати позицію України і росії, протягом 15 років проводити двосторонні переговори щодо статусу Криму і Севастополя», – зазначив він.

Водночас, за його словами, російській стороні пропонується передбачити, що Україна і росія протягом вказаного часу не використовуватимуть військові чи збройні сили для вирішення питання Криму.

Також Подоляк поінформував, що питання ОРДЛО винесено ще іншим пунктом, який має проговорюватися в рамках переговорів між президентами України і рф.

Нагадаємо: заступник голови Міноборони рф Володимир Мединський заявив, що окупанти скоротять військову активність на Київському та Чернігівському напрямах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів