Поділитись:

У Польщі створили портал для пошуку працівників з України

Вівторок, 15 листопада 2016, 21:03
У Польщі  створили портал для пошуку працівників з України

Польські працедавці все частіше зіштовхуються з проблемою нестачі робочих рук. У різних галузях не вистачає фахівців, а також некваліфікованих робітників. Цю прогалину заповнюють громадяни України.

Для полегшення контакту між польськими роботодавцями та українцями, охочими приїхати до Польщі на роботу, створений портал "Praca dla Ukrainy" ("Робота для України") – www.pracadlaukrainy.pl, – повідомляє Польське радіо.

"Це, з одного боку, дуже корисний інструмент для роботодавця в пошуку працівника, а з іншого – можливість потенційному працівнику представити свої вміння роботодавцю", – підкреслює директор порталу Даніель Дзєвіт.

"Портал "Робота для України" – це новий інструмент в Інтернеті, що дозволяє польському роботодавцеві знайти українських працівників. Ми знаємо, що вони є, тільки не знаємо, де. Знають про це агентства з працевлаштування, в їхній базі даних є різні працівники, різних професій, з різним досвідом. Але їм за послугу потрібно заплатити багато грошей, приблизно 2-3 тисячі злотих (454-682 євро) за працівника. Тому ми створили інструмент, такий професійний Фейсбук, для громадян України, щоб вони могли проявити себе, показати, що вміють робити".

"Виявляється, що у нас створено вже 1000 профілів на порталі. Це люди з юридичною освітою. Частина з них живе в Україні, частина – в Польщі. Є також велика база даних студентів, молодих людей, які пов'язують своє майбутнє з Польщею, які хочуть тут працювати, розвиватися і залишитися".

До речі, на сьогодні в Польщі перебуває приблизно 1 млн українців.

Надрукувати
мітки:
коментарів