Поділитись:

Збірна України здобула другу медаль на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби

Понеділок, 04 квітня 2022, 07:46
Збірна України здобула другу медаль на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби

Збірна України з греко-римської боротьби здобула другу медаль чемпіонату Європи-2022 у Будапешті.

Про це пише Суспільне.

Після «бронзи» Олександра Грушина ще одну нагороду Україні приніс Владлен Козлюк – також бронзову – в категорії до 97 кг. Це був дебют борця на континентальній першості серед дорослих: до цього він вигравав медалі лише на молодіжному та юніорському рівні.

На шляху до медальної сутички Козлюк здолав у 1/8 фіналу торішнього віцечемпіона світу серед юніорів, нідерландця Тірона Стеркенбурга (7:2), а у чвертьфіналі – бронзового призера ЮЧС-2019, турка Бейтуллу Кайшдага (8:4). Проте далі українець зазнав поразки у півфіналі від віцечемпіона світу 2018 року, болгарина Кіріла Мілова – 1:7.

У Козлюка був шанс продовжити боротьбу за медаль у «бронзовому» фіналі, який став останнім за участі України на цьому чемпіонаті. У ньому Козлюк зійшовся з норвежцем Феліксом Балдауфом – чемпіоном Європи 2017 року. Українець не віддав супернику жодного очка та здобув перемогу з «сухим» рахунком – 8:0.

За вихід до медальних фіналів також боролися українці Жора Абовян (до 60 кг) та Ярослав Філчаков (до 82 кг), проте їм не вдалося здобути перемогу у втішних сутичках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів