Поділитись:

Уряд додатково виділив на школи півтора мільярда гривень

Четвер, 17 листопада 2016, 08:21
Уряд додатково виділив на школи півтора мільярда гривень

Уряд прийняв рішення про виділення додатково 1,6 млрд грн освітньої субвенції на фінансування українських шкіл.

Ці кошти виділені шляхом розподілу резерву та нерозподілених видатків освітньої субвенції для окупованих територій Донецької та Луганської областей і будуть направлені на посилення українських шкіл, – повідомляє Міністерство фінансів України.

Зокрема, 816 млн грн уряд спрямовує на виплату заробітної плати вчителям та поточне утримання загальноосвітніх навчальних закладів.

Окрім того, 300 млн грн отримають об'єднані територіальні громади на оснащення шкіл засобами навчання, зокрема навчальними комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання. Ще 300 млн грн підуть на оснащення шкіл з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики.

Також уряд виділив 200 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування (70 % – за рахунок освітньої субвенції, 30 % – за рахунок коштів місцевих бюджетів). Це дозволить закупити більше 130 транспортних засобів для загальноосвітніх навчальних закладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів