Поділитись:

Уряд розширив перелік зброї, яку можуть застосовувати бійці тероборони

Середа, 06 квітня 2022, 14:10
Уряд розширив перелік зброї, яку можуть застосовувати бійці тероборони

Кабінет міністрів України ​​розширив перелік зброї, яку можуть застосовувати члени добровольчих формувань територіальних громад.

Про це йдеться у постанові № 403 від 5 квітня, інформує ТСН.

Так, слова «особистої мисливської зброї та набоїв до неї» замінили на «особистої мисливської зброї, стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них».

«Стрілецька зброя» – вогнепальна, пневматична ствольна зброя для стрільби кулями або іншими видами патронів.

Інші види озброєння – артилерійське озброєння, ракетні системи (комплекси), керовані (некеровані) ракети та їх складові частини, комплекси (установки) для їх запуску та складові частини до них, засоби керування зброєю (вогнем), системи дистанційного керування ракетами, обладнання для транспортування і обслуговування ракет, гранатомети, вогнемети, міни, гранати.

У постанові також йдеться про те, що перенесення чи перевезення членами добровольчих формувань особистої мисливської зброї, стрілецької зброї, інших видів озброєння та боєприпасів до них здійснюється з дозволу відповідного командира добровольчого формування.

Нагадаємо: Верховна Рада внесла зміни до закону №7151 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», прирівнявши добровольців тероборони до ветеранів війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів