Поділитись:

У Луцькраді розповіли, коли отримають в комунальну власність приміщення "Спартака"

Четвер, 17 листопада 2016, 17:17
У Луцькраді розповіли, коли отримають в комунальну власність приміщення «Спартака»

У приміщеннях спортивного комплексу "Спартак", які нині є власністю ГО ФСТ "Спартак", міська рада планує поступово робити ремонт і виділяти кошти з бюджету на їхнє утримання.

Власникам "Спартака" міська рада висунула свої умови, за якими погодиться фінансувати спортшколу і утримувати приміщення в належному стані. Про це Конкуренту 17 листопада розповів заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Як повідомив Юрій Моклиця, вже є пропозиція вирішення питання із "Спартаком", яка була підтримана бюджетною комісією міської ради і виконкомом. Суть цієї пропозиції полягає в тому, що поки що ГО ФСТ "Спартак" не буде передавати своїх приміщень у комунальну власність. Проте там розуміють, що не зможуть самостійно як громадська організація "потягнути" такий ресурс, тому й звернулись за допомогою до міськради.

В спортивну школу міська рада однозначно буде вкладати кошти. Мається на увазі фінансування зарплат для тренерів. Водночас Луцькрада хоче вберегти за собою контроль за використанням бюджетних коштів. Тому однією з умов співпраці є вимога щодо реорганізації спортшколи та внесення змін до її Статуту, де повинні прописати діяльність наглядової ради, в якій буде два чи три представника від міськради.

"Ми таким чином отримаємо контроль, звітність і вплив. Тому що той, хто платить, той і замовляє музику. Ми мусимо впливати та контролювати те, як витрачаються бюджетні кошти", – сказав Юрій Моклиця.

Що ж до приміщень, то Юрій Моклиця зауважив, що міськрада має підписати з ГО інвестиційну угоду, відповідно до якої місто потрохи буде вкладати кошти в ремонт цих приміщень. Через 10 чи 15 років ці приміщення (до того ж відремонтовані і в належному стані) перейдуть у міську комунальну власність. Київським представникам "Спартака" ця ідея сподобалась.

"Щодо приміщень, то ми до середини наступного року мусимо напрацювати інвестиційну угоду. Це буде складний документ, який треба пропрацювати й затвердити на сесії. Бо склалась ситуація, що нас обмежує бюджетне законодавство, і ми не можемо робити реконструкцію приміщень, які нам не належать. Тому нам треба шукати юридичні моменти і форми співпраці, щоб мати можливість робити ту реконструкцію", – зазначив Юрій Моклиця.

За його словами, нині міськрада має зробити перші кроки з реорганізації спортшколи, створити наглядову раду, а тоді прийняти бюджет. До того ж в планах міськради є й оптимізація тренерського штату.

Читайте також: У ЛУЦЬКРАДІ РОЗПОВІЛИ, ЩО ПЛАНУЮТЬ ЗРОБИТИ З ТЕРИТОРІЄЮ СПОРТКЛУБУ "СПАРТАК"

Читайте також: ЛУЦЬКИЙ "СПАРТАК" РЯТУВАТИМУТЬ КОШТАМИ З МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ

Читайте також: "СПАРТАК" ПОГРОЖУЄ НЕ ПРИЙМАТИ ДІТЕЙ-ЛУЧАН, ЯКЩО НЕ БУДЕ ФІНАНСУВАННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів