Поділитись:

Аваков анонсував відкритий конкурс на посаду керівника Нацполіції

Четвер, 17 листопада 2016, 16:39
Аваков анонсував відкритий конкурс на посаду керівника Нацполіції

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив провести відкритий конкурс на посаду нового керівника Національної поліції.

Про це він написав у Facebook.

Арсен Аваков зазначив, що призначення на посаду керівника Національної поліції України, згідно з законодавством, не передбачає проведення конкурсу.

"Однак, з огляду на той факт, що до людини, яка обійме посаду Голови Національної поліції України, має бути беззастережна довіра як українського суспільства, так і міжнародного політикуму, я прийняв рішення про проведення консультативного конкурсу для діючих поліцейських на заміщення цієї посади", – йдеться у дописі.

За словами міністра, "з метою уникнення політичних спекуляцій і проведення чесного і відкритого відбору кандидата на посаду Керівника поліції, що відповідатиме сьогоденню, я створив Консультативну комісію Міністра, до якої буде запрошено фахових експертів з міжнародного корпусу наших стратегічних партнерів – США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) та авторитетних експертів від української громадськості".

Сьогодні діють спрощені критерії відбору кандидатів на цю посаду, але з 1 січня 2017 року вони суттєво змінюються та стають більш вимогливими. У частині 5 статті 21 Закону прямо вказані критерії, яким повинен відповідати Головний поліцейський України:

1) відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію;
2) має вищу повну юридичну освіту;
3) має стаж роботи в галузі права не менш як сім років;
4) має досвід роботи на керівних посадах не менш як п'ять років.

"Відбір буде здійснюватися Комісією на підставі результатів кваліфікаційних іспитів та співбесіди. Після фінальної співбесіди Консультативна комісія рекомендуватиме мені кандидатів, які найбільш гідні обійняти посаду Голови Національної поліції за своїми професійними, діловими та людськими якостями. Після цього найкращий з відібраних кандидатів буде запропонований мною на розгляд Кабміну", – повідомив Арсен Аваков.

Надрукувати
мітки:
коментарів