Поділитись:

"Закон цього не забороняє", – екс-прокурор Волині про свої статки

П'ятниця, 18 листопада 2016, 14:19

Екс-прокурор Волинської області Андрій Гіль прокоментував розслідування журналістів про свої статки.

Своєю думкую він поділився Волинській правді.

Нагадаємо: Юрій Горбач для проекту "Слідство.Інфо" дослідив, що невдовзі після звільнення з правоохоронних органів екс-прокурор Волинської області Андрій Гіль добудував розкішний маєток на ділянці у майже півгектара, у селі Тарасове поблизу Луцька. Його дочка та зять, які також працюють на держслужбі, в останні роки придбали кілька квартир, земельних ділянок та новеньких автівок бізнес-класу.

"Я декларацію заповнював, коли працював на чинних посадах. Якщо взяти останні п'ять років, то доходи моєї сім'ї, а левову частку яких становили моя зарплата і пенсія, обраховуються немалою сумою – у доларовому еквіваленті більш ніж 300 тисяч доларів США. І всі вони свого часу були задекларовані. Чи міг я дозволити собі кожен рік виділяти кошти на будівництво будинку? Звичайно міг. Тим паче ми продали в Києві трикімнатну квартиру, земельну ділянку, коли вирішили оселитися на Волині. Донька, яка навчалася в Києві, теж повернулася до Луцька, бо діти, я вважаю, мають бути поруч з батьками", – зазначив Гіль.

Колишній прокурор розповів, що свою першу квартиру отримав у Ратному, де працював.

"Коли мене перевели до Луцька, ту квартиру ми здали, хоча могли залишити там тещу, як дехто робив. У Луцьку отримали трикімнатну квартиру площею 35 кв. м. на Київській площі. Коли вже у Києві отримував житло, то керівництво запитали, яке у мене житло у Луцьку? І щоб не давати мені 4-кімнатну квартиру, дозволили тещі залишитися у луцькій квартирі", – розповів він.

Андрій Гіль запевнив, що коли повернувся до Луцька, поліпшення житлових умов не просив, але виконком таки прийняв рішення про виділення йому квартири на Стрілецькій. Щоправда, там була зайва площа.

Квартиру на Київській площі розприватизували і здали у міський фонд, а Гіль нібито виплатив вартість додаткової площі квартири на Стрілецькій власникові будівництва.

"Були перевірки тоді по цій квартирі під контролем особистим тодішнього генпрокурора Васильєва. Не знайшли в моїх діях ніяких зловживань. Якби я не здав ту квартиру на Київському майдані – були б питання. Тещу ми забрали в нову квартиру, а невдовзі у нас народилася найменша доця Єва. Так ми отримали це житло на вулиці Стрілецькій. Тому ніякого збагачення тут не відбулося", – наголосив він.

Два роки (1991-1992 рр.) Гіль займався торгівельною діяльністю, яка, з його слів, була вдалою.

"У ті роки закупив деякі будівельні матеріали для будинку, навіть документи на них є. І в Луцьку є будівельники, які реалізовували мені ці будівельні матеріали. Так що тут теж немає нічого незаконного. Моє будівництво, до речі, перевірялося службою внутрішньої безпеки Генпрокуратури, коли я починав будівництво будинку у 2009 році. І теж ніяких порушень не виявлено було. Бо ми тоді отримували хороші зарплати і пенсії, і керівництво ніяких претензій не висловлювало проти будівництва. Будуйся, але не зловживай. І будувалися люди, не тільки я. І що тут такого поганого?" – зазначив екс-прокурор.

"Є декларація, є сума доходу сімейного, якісь запаси, що були. Це ж не мільйони доларів пішло на будівництво, як пишуть, мовляв, навіть є басейн. По-перше, басейна у мене немає. Значна частина території – це грядка, садок невеличкий і хлівчик, де тримаємо курей. Оце там, де нібито басейн. Я купив земельну ділянку. Закон цього не забороняє. Я що, один купував землю?" – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024