Поділитись:

Forbes оцінив вартість крейсера «Москва» в 750 мільйонів доларів

Четвер, 14 квітня 2022, 19:24
Forbes оцінив вартість крейсера «Москва» в 750 мільйонів доларів

Підбитий Україною російський крейсер «Москва» став найдорожчою військовою втратою рф у війні з Україною.

Про це пише Forbes.

У ніч на 14 квітня дві українські ракети «Нептун» вразили російський флагман з найпотужнішим озброєнням Чорноморського флоту. Крейсер «перекинувся і почав тонути», каже офіцер оперативного командування «Південь» ЗСУ Владислав Назаров

Forbes розрахував приблизну вартість, порівнявши «Москву» з крейсером того ж класу «Україна», який у 1995 році коштував 720 млн доларів.

У 2020 році крейсер ремонтували. Вартість ремонту точно невідома, але в новині про ремонт від «Кримської газети» вказана сума 30 млрд рублів, або 363 млн доларів за курсом на 14 квітня; в самому тексті цієї суми немає.

Увесь екіпаж, штатна чисельність якого становить 500–760 осіб, був евакуйований, пишуть російські медіа, посилаючись на Міністерство оборони росії. Повна евакуація означатиме, що корабель не можна буде залишити на плаву і його буде потоплено.

До того, як ЗСУ вдарили по «Москві», найдорожчою втратою росії був великий десантний літак Іл-76. Його вартість – 86 млн доларів. Загалом, українська армія знищила 160 літаків на 3,8 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів