Поділитись:

У волинських лісах "полюють" на браконьєрів

Неділя, 20 листопада 2016, 12:49
У волинських лісах «полюють» на браконьєрів

Працівники мобільної рейдової бригади ДП "Любешівське ЛМГ", перебуваючи у лісовому урочищі Куків Великоглушанського лісництва, знайшли мисливську рушницю ІЖ-12 калібру 16, а пізніше, поблизу села Залаззяупіймали одного з мисливців.

За номером вдалося встановити, що вона зареєстрована на жителя с. Бірки Михайла Д. Як рушниця потрапила до лісу, з'ясовуватимуть правоохоронці. Інформує прес-служба Волинського обласне управління лісового та мисливського господарства.

Не інакше, як її хтось "позичив" у законного власника, або ж сам господар прийшов із нею до лісу на полювання, та, помітивши працівників рейдової бригади, утік з місця пригоди, або ж, принаймні, неналежне її зберігав.

Наступного дня вже у кварталі 22 цього лісництва ця ж рейдова бригада натрапила на браконьєра, який, утікаючи, кинув напризволяще ІЖ-24 калібру 12. Рушницю вдалося знайти, а браконьєру цього разу поталанило. Однак тішить, що і вполювати він нічого не встиг.

А вже о 1-й годині ночі з п'ятниці на суботу члени спільної рейдової бригади лісової охорони та поліції помітили світло фар у полях біля с. Залаззя.

"Після недовгих спостережень, ми зрозуміли, що йде "полювання з-під фар" на зайця. Судячи з освітлювальних приладів, ним займалося троє людей. Ми упіймали на гарячому одного з мисливців. Двом вдалося втекти, та ми знаємо, хто вони і з чим були на полюванні", - розповідає начальник відділу лісового господарства ДП "Любешівське ЛМГ" Володимир Терещук.

Отож цієї ночі додалася третя рушниця турецького виробництва."

"З початку року нами вилучено 10 мисливських рушниць, які ніде не числяться і ні на кого не зареєстровані. Ряд порушників вдалося затримати і притягнути до відповідальності", – каже районний мисливствознавець Андрій Масюк.

Серед них – мешканці Любешівщини та сусідньої Рівненської області. Дивує, що озброєні люди йдуть до лісу без будь-яких дозвільних документів на зброю та проведення полювання, усвідомлюючи при цьому, що порушують закон.

Про всі три факти лісоохоронці повідомили працівників Любешівського відділу поліції. Зараз тривають слідчі дії.

Браконьєри бояться штрафів, але незаконний промисел, визнають, природоохоронці, поки викорінити не вдається.

Надрукувати
мітки:
коментарів