Поділитись:

Ковельські аграрії підбивають підсумки цьогорічних жнив

Неділя, 20 листопада 2016, 20:24
Ковельські аграрії підбивають підсумки цьогорічних жнив

У Ковельському районі сільгоспвиробниками усіх форм власності зібрано 42 тисячі тонн ранніх зернових культур, що на 7 тисяч тонн більше минулорічного врожаю.

Традиційно кожного року у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства. Інформує ПроКовель.

Агропромисловий комплекс Ковельського району має потужний потенціал. За обсягами виробництва продукції сільського господарства він займає гідні позиції в області.
Загалом в

Найбільший валовий збір забезпечили сільськогосподарські товариства: ТзОВ "В. Прометей", СТзОВ ім. Лесі Українки. ТзОВ "Ратнівський Аграрій", СТзОВ "Зоря", СТзОВ "Дружба", ФГ "Фасти".
Найвищої урожайності досягли: ТзОВ "В. Прометей" – 50,2 ц/га; СТзОВ "Облапське" – 48,2 ц/га; ФГ "Фасти" – 48,1 ц/га; СТзОВ "Дружба" – 41,5 ц/га; СТзОВ ім. Лесі Українки – 41,7 ц/га.

За чисельністю поголів'я ВРХ та виробницву м'яса Ковельський район займає третє місце в області. Найбільше поголів'я у сільгосптовариствах "Зоря", "В. Прометей", "Заповіт", ім. Лесі Українки. Виробництво м'яса ВРХ в цьому році у цих господарствах також зросло в порівнянні з минулим роком на 120-180 %.

По району ж воно зросло до минулого року на 110 % і становить більше 7 тисяч центнерів, а виробництво свинини – на 225 % (майже 29 тис. центнерів), яке сконцентроване у ТОВ "Віра-1" . Найбільше виробляють молока і мають найвищі надої від корови у СТзОВ ім. Лесі Українки, "Дружба".

Високим авторитетом у своїх колективах на теренах району і області користується чимало керівників сільськогосподарських підприємств. Це – заслужені працівники сільського господарства України: Володимир Юхимович Потапчук – директор СТзОВ "Зоря"; кавалери Ордена княгині Ольги Поліна Іванівна Климчук – директор СТзОВ "Заповіт"і Валерія Адамівна Яромчук – директор СТзОВ "Дружба". Подає надії молодий директор ТОВ "В. Прометей" Анатолій Васильович Радчук.

аші аграрники духом не падають, вони наполегливо працюють над вирішенням поставлених завдань, примноженням досягнутих успіхів", - йдеться у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів