Поділитись:

Антимонопольники зацікавилися волинськими перевізниками

Понеділок, 21 листопада 2016, 15:33

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало перевізникам вжити заходів для запобігання діям, які можуть полягати у відмові у перевезенні нових пільгових категорій населення.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Антимонопольники промоніторили волинські ЗМІ і знайшли повідомлення про відмови перевозити учасників АТО. Такі дії перевізників не є одиничними.

"Дії перевізників – учасників ринку перевезень пасажирів з відмови у перевезенні нових пільгових категорій населення (учасників бойових дій, учасників АТО та прирівняних до них осіб) в усіх формах (в т.ч. відмова продажу пільгових квитків, відмова в посадці за придбаними в касах пільговими квитками і т.д.), вчиняються всупереч приписам Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, шляхом встановлення таких цін та умов надання послуг, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку", – йдеться у повідомленні.

Тому антимонопольники рекомендували учасникам вищезазначеного ринку проаналізувати свою господарську діяльність та вжити заходів для запобігання діям, які можуть полягати у відмові у перевезенні нових пільгових категорій населення (учасників бойових дій, учасників АТО та прирівняних до них осіб) в усіх формах (зокрема, відмова продажу пільгових квитків, відмова в посадці за придбаними в касах пільговими квитками і т.і.).

Про результати розгляду рекомендацій перевізники повинні повідомити територіальному відділенню.

Надрукувати
мітки:
коментарів