Поділитись:

Заможні волиняни боргують за газ десятки тисяч гривень

Понеділок, 21 листопада 2016, 18:18
Заможні волиняни боргують за газ десятки тисяч гривень

За оперативними даними, загальна сума боргу за газ волинян, що не користуються субсидією, зросла до 56 млн гривень.

Саме у зв'язку із тривалою несплатою заборгованості та аби уникнути її подальшого зростання, з початку 2016 року ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" довелося припинити газопостачання для 1,4 тис домогосподарств області. Ще стільки ж споживачів лише у жовтні отримали попередження про відключення від газопостачання у разі невжиття жодних заходів у вирішенні проблемного питання із заборгованістю, – повідомляє прес-служба підприємства.

Станом на початок листопада у Волинській області налічується близько 85 тисяч сімей, заборгованість за газ яких зростає, однак вони досі не звернулись за державною допомогою. Частина із цих споживачів не претендують на субсидії через стабільні доходи та матеріальну спроможність оплачувати комунальні послуги.

Однак, частка тих, хто опинився у складних фінансових обставинах і не подав заяву на одержання субсидій є також значною.

"Для волинян важливо знати, що відповідно до нової постанови Кабінету Міністрів, борг не є підставою відмовити споживачу у наданні субсидій, а тому варто звернутись до органів соцзахисту за державною допомогою, що вподальшому полегшить процес погашення заборгованості і дозволить уникнути відключення від газопостачання", – сказав директор ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" Микола Тищук.

Для того аби оформити субсидію, громадянам необхідно звернутися до органів соцзахисту за місцем проживання, написати заяву та подати декларацію про доходи. Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у помешканні осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім'ї. Таку допомогу можуть оформити і орендарі житла. На допомогу держави може розраховувати більшість родин, якщо їхні витрати на комунальні послуги перевищують в середньому 15 % щомісячного сукупного доходу.

Однак не завжди неплатоспроможність громадян є причиною накопичення на їх рахунку заборгованості за послуги із газопостачання. Часто і заможні волиняни мають проблеми із платіжною дисципліною, ігнорують повідомлення компанії про відключення і не дають можливості газовикам потрапити до помешкання для контрольного зняття показань лічильників. Такі громадяни першочергово наражають себе на можливість залишитись без газу навіть у час опалювального сезону.

ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" формує окремі списки боржників, які є власниками великих заміських маєтків та боргують компанії іноді десятки тисяч гривень за спожитий газ та надсилає повідомлення про припинення газопостачання, після ігнорування якого компанія змушена буде вжити заходів щодо їх відключення.

Подальше відновлення газопостачання для усіх відключених споживачів відбувається лише за наявності погашення заборгованості та сплати усіх витрат газової компанії на роботи з припинення та подальшого відновлення газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
22 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
08 лютого 2024
29 січня 2024
25 січня 2024
18 січня 2024
12:50
17 січня 2024
12 січня 2024