Поділитись:

На оборону та безпеку: в Луцької громади забирають понад 60 мільйонів гривень освітньої субвенції

Четвер, 21 квітня 2022, 16:05
На оборону та безпеку: в Луцької громади забирають понад 60 мільйонів гривень освітньої субвенції

У бюджеті Луцької міської громади зменшені річні призначення з освітньої субвенції держбюджету місцевим бюджетам на суму понад 60 млн грн. Ці кошти вже вилучені з бюджету нашої громади.

Про це повідомляє департамент освіти Луцької міської ради.

Україна переживає найважчий період за всю свою незалежність. Умови війни внесли корективи і в освітню галузь.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2022 № 401 «Про спрямування коштів резервного фонду державного бюджету», скорочено видатки загального фонду Державного бюджету України на 2022 рік та одночасно збільшено обсяг видатків за програмою «Резервний фонд» на загальну суму понад 73 млн грн. Кошти резервного фонду підуть на потреби оборони та безпеки нашої держави.

Ці заходи вживаються державою з метою забезпечення належного фінансування супротиву збройній агресії країни-окупанта в період дії воєнного стану.

«Шляхом наявної економії по харчуванню та окремих інших видатках вдалося значно мінімізувати наслідки такого рішення Кабінету Міністрів України. Для ефективного функціонування бюджетної сфери та життєво необхідних потреб жителів територіальних громад у період дії воєнного стану, керівникам закладів освіти доведеться приймати низку швидких, ефективних, оперативних рішень щодо оптимізації умов оплати праці працівників закладів освіти», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів