Поділитись:

Із шахти на Волині намагалися вкрасти мідь

Вівторок, 22 листопада 2016, 08:55
Із шахти на Волині намагалися вкрасти мідь

19-го листопада на шахті №1 "Нововолинська" знову відбулася спроба крадіжки,цього разу в приміщені технічного комплексу. Зловмисників помітили охоронники копальні. Переконавшись, що робочої зміни на дільниці у цей час бути не повинно, вони викликали правоохоронців.

Злочинці намагалися викрасти кольорові метали, а саме мідь. До моменту прибуття поліції вони вже встигли здійснити демонтаж "металоуловлювача". Цю ситуацію прокоментував голова шахтарської профспілки "Захист праці" Володимир Власюк, – пише "БУГ".

"Служба охорони виявила спробу крадіжки приблизно в 23:00. Здійснюючи обхід території шахти, охоронці почули сторонній звук із приміщення технічного комплексу. Перевіривши всі двері та вікна, переконалися, що вони не ушкодженні. Але в дотичному приміщенні до технічного комплексу, де перебуває стрічка конвеєра, помітили вибиту дірку, з неї і лунали голоси. Попередньо дізнавшись у диспетчера шахти, що на тут у зв'язку з вихідним днем роботи не проводяться, охоронники викликали поліцію. Правоохоронці на "гарячому" зловили 4-ох працівників копальні разом із начальником дільниці. Узявши належні свідчення, підозрюваних доставили у відділок Нововолинської поліції", – розповів Володимир Власюк.

20-го листопада була скликана спеціальна комісія, при якій вилучили кольоровий метал. Зважування показало, що намагалися викрасти 811 кілограмів міді.

Як зазначив начальник нововолинської поліції Василь Лесь, на місці злочину був проведений огляд та опис події. Протягом доби слідчі встановили що ця ситуація є кримінальним порушенням – стаття 185 частина 2. Крадіжка за попередньою змовою групи осіб. Під час розслідування стаття може змінювати кваліфікацію так як до справи додаватимуться й інші матеріали.

Володимир Власюк також вважає, що керівництво копальні покриває злочинців. Директор та його заступники цю ситуацію не прокоментували. Не піднімалося й питання про звільнення підозрюваних, або ж відсторонення їх від займаних посад на час слідства. Такі пасивні дії очільників наштовхують на думку, що беззаконня на шахті хочуть захистити.

Один із підозрюваних у спробі крадіжки Андрій Мигас – начальник дільниці стаціонарного обладнання. Директор шахти Андрій Пилипюк, висловив свою думку щодо цієї ситуації.

"Питання про звільнення начальника дільниці згодом буде вирішуватися, наразі слідство встановлює всі обставини. Інші особи в пояснювальних записках зазначили, що це була вказівка керівника, тобто їм поставили робочий наряд вони його і виконували. Усе буде доводити суд. Розслідуванню ніхто не перешкоджає та зловмисників не покриває, навпаки відбувається співпраця з поліцією", – зазначив директор.

Нагадаємо, що нещодавно на шахті №1 "Нововолинська" вже зафіксовували розкрадання кольорових металів та обладнання. Тоді з копальні зникло майже 100 кілограмів міді, роз'єднувачі високої і низької сторін та трансформатор. Факт злочину виявили охоронники та шахтарі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024