Поділитись:

Для малого бізнесу у Луцьку розробили нові "правила гри"

Вівторок, 22 листопада 2016, 13:19
Для малого бізнесу у Луцьку розробили нові «правила гри»

Луцька міська рада розробила положення, яке регулюватиме роботу луцьких підприємців-власників тимчасових споруд.

Проект рішення, який узгоджує розміщення МАФів на території Луцька обговорювали під час круглого столу представники влади та бізнесмени 22 листопада.

Як зазначила начальник відділу управління майном комунальної власності Алла Грабко, у міськраді було розроблено спеціальне положення, щоб унормували дрібну підприємницьку діяльність в місті, а міська казна змогла отримувати надходження. Це положення, зі слів Алли Грабко, розміщене на сайті Луцької міської ради.

Місцевим підприємцям пропонуватимуть, окрім паспортної прив'язки і дозволу на проведення одноразової торгівлі, укладати договір про використання тимчасових споруд.

Згідно з положенням, перші договори пропонують укладати в період з 1 квітня до 31 жовтня. На цей проміжок часу передбачено плату у розмірі 17 грн за 1 м кв.

Зі слів Алли Грабко, при розрахунку за основу братимуть площу під МАФом, а також 1 метр по периметру. Упродовж року плату змінювати не будуть. Однак на наступний рік враховуватимуть індексацію.

Договори на оренду землі для підприємців, які укладали їх раніше, вважає пані Грабко, варто продовжувати, а не переукладати заново. Однак вона зауважує, що це поки ще проект рішення, а тому остаточного рішення в цьому питанні немає.

Щодо літніх майданчиків, оплату потрібно буде здійснювати за той період, в який вони розміщені.

Зі слів начальника відділу управління майном комунальної власності, процедура укладення договорів для власників МАФів становитиме в середньому близько двох тижнів.

Щодо одноразової торгівлі, термін виконання документів – 5 днів. В такому випадку сплату потрібно буде здійснювати одразу.

Чимало нарікань виникло у присутніх підприємців щодо запропонованого положення та чинних правил утримання тимчасових споруд.

Підприємець Олександр Коренюк скаржився, що міська рада не полегшує життя а, навпаки, ускладнює його. Зокрема, змушують укладати паспорт прив'язки.

Як зауважив громадський активіст Михайло Шелеп, не надто прозорим є інформування про наявні місця у Луцьку, де можна розташовувати тимчасові споруди. Мовляв, підприємці зазвичай не можуть зрозуміти, яким чином і де вони можуть отримати місце під кіоск.

На поганому інформуванні наголосив також підприємець Василь Попович, зауваживши, що на сайті Луцької міської ради дуже складно знайти необхідну інформацію.

"На сайті міської ради навіть розробник не розбереться", – зазначив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів