Поділитись:

ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)

Середа, 27 квітня 2022, 12:55
ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)

За тиждень ДБР задокументувало близько двох десятків фактів катування місцевого населення міста Тростянець, що у Сумській області.

Про це у середу, 27 квітня, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

ДБР проводить кропітку роботу із документування та розслідування злочинів російських військових. У структурі Головного слідчого управління створено управління з розслідування злочинів, пов’язаних із російською агресією.

Слідчі новоствореного підрозділу спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції відпрацьовували місто Ірпінь. З 20 квітня 2022 року працівники ДБР продовжили роботу в місті Тростянець Сумської області. ДБР постійно документує факти присутності російських загарбників. Вже встановлені місця розташування їхніх бойових частин, вогневі позиції, з яких велися обстріли. Вилучені також документи та особисті речі російських військових.

Слідчі оглянули 154 вулиці міста пошкоджені від артилерійських обстрілів. Це близько 1 тис. 200 гектарів міської забудови, що складає приблизно 45% загальної площі Тростянця. Виявлено та зафіксовано пошкодження 122 житлових будинків, а також лікарень.

У ході слідчих дій встановлені місця, де окупанти катували цивільних. Нині зафіксовано щонайменше 20 таких випадків. На місці злочинів виявлено кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові.

Під час оглядів працівники ДБР також виявляли і розтяжки з гранат, залишки ворожих боєприпасів.

У межах кримінальних проваджень триває ексгумація тіл загиблих місцевих мешканців, призначаються судово-медичні експертизи. Проводиться весь комплекс необхідних слідчих дій, зокрема фахівець аеророзвідки фіксує об’єкти огляду з повітря та складає 3D моделі.

Також в ході слідчо-оперативних заходів вдалося повернути після відповідних експертиз місцевим мешканцям 6 автомобілів, які загарбники викрали у період окупації.

Робота триває. Оперативно-слідчі заходи продовжуються.

ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)ДБР задокументувало близько 20 фактів катування цивільних у Тростянці (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 лютого 2024
24 січня 2024
18 січня 2024
17 січня 2024
05 січня 2024
13 грудня 2023
15:05
25 листопада 2023
14:33
15 листопада 2023
08 листопада 2023