Поділитись:

"Укрзалізниця" закуповує працівникам iPhone 6s і Macbook Air

Середа, 23 листопада 2016, 18:58
«Укрзалізниця» закуповує працівникам iPhone 6s і Macbook Air

Філія "Укрзалізниці" "Центр забезпечення виробництвом" оголосила в системі ProZorro тендер із закупівлі смартфонів iPhone 6s і iPhone 6s Plus, а також ноутбуків Macbook Air.

Про це йдеться на сайті www.cfts.org.ua.

Зокрема, залізничникам для роботи потрібно шість телефонів моделі 6s і п'ять 6s Plus з пам'яттю 64 Гб. Орієнтовна ціна на них в українських інтернет-магазинах становить 20 і 24 тисячі гривень відповідно. Таким чином, дана закупівля може обійтися в 240 тисяч гривень.

Що стосується Macbook Air, то їх "Укрзалізниці" потрібно п'ять штук з пам'яттю 256 Гб, що, за максимальними розцінками інтернет-магазинів, обійдеться приблизно в 125 тисяч гривень.

Чому для роботи потрібна саме продукція Apple, в документації не пояснюється. Тендер було оголошено 15 листопада, а сьогодні в нього були внесені зміни, щоб зменшити гарантійний термін закуповуваної техніки з 36 до 12 місяців.

"Укрзалізниця" упродовж останніх місяців вже кілька разів оголошувала тендери на закупівлю "айфонів", але потім скасовувала їх. Телефони в документації торгів залізничники називають "мультимедійний пристрій". Крім того, не відомо, чи є тендер від 15 листопада єдиним, чи в "Укрзалізниці" переходять на продукцію Apple більш масштабними темпами.

Тендер від 15 листопада затверджено підписом голови тендерного комітету ЦЗВ – начальника відділу господарського забезпечення М. Канюки.

Надрукувати
мітки:
коментарів