Поділитись:

Волинян закликають робити щеплення проти грипу

Четвер, 24 листопада 2016, 18:32
Волинян закликають робити щеплення проти грипу

Волинян просять зробити щеплення проти грипу до початку масового захворювання.

Про це говорили у четвер, 24 листопада, під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему "Як захиститися від грипу?" – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Найближчого сезону лікарі очікують на три штами грипу – каліфорнійський (H1N1), на який в українців вироблений імунітет, гонконгський і "Брісбен" грипи, до яких імунітету немає. Попри те, що щороку 2–2,5 тисячі волинян вакцинуються, понад 250 тисяч жителів області залишаться у зоні ризику.

"У першу чергу, в зоні ризику – медичні працівники, хворі з цукровим діабетом, серцево-суддиними захворюваннями, з легеневою недостатністю чи хронічними захворюваннями, також вагітні", – зазначив голова постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства Олександр Зінчук.

Як профілактичні заходи чиновник рекомендує вживати часник та цибулю, використовувати оксолінову мазь, провітрювати примішення та не забувати про здоровий спосіб життя. До слова, Зінчук радить замінити короткі переїзди у маршрутках на піші прогулянки, що ніяк не зашкодить здоров'ю.

Про загальний стан вакцинації розповів директор Державного торгово-виробничого підприємства "Волиньфармпостач" Михайло Півнюк. Чергова партія вакцини "Ваксігрип" на цей час проходить лабораторне дослідження у Міністерстві охорони здоров'я. Щоб забезпечити вакцинами усі заклади освіти та медицини, планують докупити ще додаткових сімсот доз.

"Сьогодні поширена практика, коли керівники організацій замовляють вакцину для своїх працівників, бо ж вартість вакцини виправдає себе, порівняно з втратами, які понесе установа через хворобу підлеглого", – сказав Півнюк.

Також він наголосив і на тому, що попередити хворобу набагато краще, адже вартість лікування ускладненої після грипу пневмонії коштуватиме від трьох до п'ятнадцяти тисяч гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів