Поділитись:

Обмеження на виїзд за кордон чоловікам можуть послабити, – Офіс президента

Четвер, 05 травня 2022, 18:21
Обмеження на виїзд за кордон чоловікам можуть послабити, – Офіс президента

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що обмеження на виїзд за кордон чоловікам можуть послабити.

Про це він повідомив в ефірі 24 каналу, інформує УНІАН.

Арестович сказав, що обмеження на виїзд за кордон чоловікам призовного віку можуть пом'якшити, але для цього потрібна зміна законодавства і рішення Верховної Ради.

«Це величезне питання. Зараз триває дискусія, щоб окремим категоріям чоловіків дозволили виїжджати за кордон, принаймні короткотерміново. Адже волонтери і так виїжджають, із зобов’язанням повернутися. Бізнесмени, науковці, багато категорій чоловіків, які цього потребують (дозволу на виїзд за кордон. – ред.)», — сказав Арестович.

За словами радника керівника ОП, дискусія на цю тему триває, адже такі рішення нелегко ухвалювати під час війни.

«Будь-яка помилка може обернутися докорами: "Ага, якщо б не це, то це було б так". Це дуже складно і морально, і організаційно, і законодавчо. Але дискусія триває щодня і стає напруженішою. Адже економіку також треба запускати», – зазначив Арестович.

Нагадаємо, що дедалі частіше на кордоні ловлять українських чоловіків призовного віку, які тікають з України замість того, щоб боротися з агресором. Так, на Волині троє ділків збиралися заробити на перевезені призовників через прикордонний пост шляхом підкупу правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024