Поділитись:

У Луцьку запрацював Центр інновацій в е-урядуванні

П'ятниця, 25 листопада 2016, 08:53
У Луцьку запрацював Центр інновацій в е-урядуванні

У рамках швейцарсько-українського проекту "Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади" (EGAP) у середу, 23 листопада, у Луцьку відкрили Центр інновацій в е-урядуванні.

Волинські державні службовці, студенти та викладачі, а також представники громадських організацій від сьогодні мають можливість освоїти інноваційні технології з надання електронних послуг, роботи в онлайн-сервісах, в електронному документообігу та інших різноманітних аспектах застосування ІТ-технологій, – повідомляє Волинській інформаційний портал.

Волинська область за півтора року роботи у проекті заявила про себе як регіон, у якому е-врядування знайшло своїх прихильників та почало активно впроваджуватися.

"За час роботи ми надзвичайно вражені готовністю волинського регіону впроваджувати е-врядування. Ми шукали регіон, де потенційно ця програма матиме великий успіх, де є велика необхідність його впровадження. Оскільки Волинь показала набагато кращі результати за час співпраці, ніж ми очікували, то дуже сподіваємося, що область згодом зможе розповсюдити інформацію, знання та найкращу практику, отриману у рамках програми, у сусідніх регіонах", – наголосила представник Фонду "Інновабрідж" (Швейцарія) Йорданка Томкова під час відкриття.

До слова, окрім нашої області подібний проект запровадили також в Одеській, Вінницькій та Дніпропетровській областях і місті Києві.

Утім, волинський Центр інновацій в е-урядуванні має свою особливість, адже на його базі створили й Школу е-урядування. "Навчання в Школі передбачатиме навчальні курси як для держслужбовців, так і для студентів та викладачів", – розповідає регіональний координатор програми "Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади" у Волинській області Роман Матвійчук.

Матвійчук наголосив, що станом на сьогодні до лав школярів уже записалися понад п'ятдесят охочих.

Керівник Інституту вищих керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Семенченко у вітальному слові зазначив, що проект унікальний ще й і тим, що у його реалізації беруть участь як державні виші, так і приватні.

"Якщо аналізувати Волинську область, то тут своя особливість, адже завдяки нашому проекту об'єдналися вищі навчальні заклади, державні та приватні: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет та Волинський інститут економіки та менеджменту. Також до цього переліку доцільно додати і Волинський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування", – наголосив Андрій Семенченко та зауважив, що попри наявність нової сучасної техніки та меблів, Школа може похизуватися і п'ятнадцятьма навчальними посібниками, за якими проводитимуть тренінги.

На завершення з вітальними словами до присутніх звернулася заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець. Чиновниця наголосила на тому, що відкриття Центру інновацій у Луцьку має суттєве значення не лише для міста, а й для області в цілому. Адже серед суспільства існує думка, що люди собі окремо, а влада – собі.

"Завдання на плечі Центру полягають вкрай великі, щоби ми, посадовці, навчилися вести діалог із нашим суспільством. Тоді наша робота буде прозорою та завжди відкритою для інших. Бо ж одна голова – добре, дві – краще, а колективний розум здатний впроваджувати нове та інноваційне", – зауважила Мишковець.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
04 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024