Поділитись:

Волинських чиновників вчили воювати (фото)

П'ятниця, 25 листопада 2016, 20:33

24 листопада на військовому полігоні Володимира-Волинського відбулись військово-польові навчання за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, голів районних державних адміністрацій, міських (міст обласного значення) голів, а також керівного складу підрозділів територіальної оборони Волинської області. Всього – більше як 120 чоловік.

Основна мета – вдосконалити навички державних чиновників, командирів, заступників командирів загонів оборони з володіння штатною зброєю, виконання функціональних завдань за призначенням підрозділами територіальної оборони, а також надання необхідних першочергових навичок керівникам адміністративних районів щодо підготовки територіальної оборони в мирний час, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"Сьогодні буде показано на конкретних прикладах те, що вже зроблено в обласному військовому комісаріаті в плані забезпечення матеріально-технічного забезпечення, і ця робота буде продовжуватися у кожному районі. Які будуть питання, які будуть незрозумілі завдання – сьогодні вони всі в рамках Єдиного стрілецького дня будуть вирішені для того, щоб кожен голова райдержадміністрації міг впевнено виконувати завдання в своєму районі із територіальної оборони", – наголосив керівник патронатної служби голови облдержадміністрації Борис Кондратюк.

Для початку, всі учасники навчання вишикувались на центральній вишці військового стрільбища, де їх розподілили на чотири групи. Кожна група мала свого керівника, з яким відправилась на виконання практичного заняття. Тема – прийоми та способи ведення вогню зі стрілецької зброї. Перш ніж приступити до виконання завдання – обов'язковий інструктаж. А тоді – понеслось: кулі свистіли, вибухали гранати, автомати перезаряджали…

"Сьогодні вперше кидала бойову гранату. Це для мене перший такий досвід. Я вважаю, що звичайно необхідно таке навчання. Тому що дійсно наша країна перебуває в стадії війни. Я думаю, що це всім піде на користь", – зазначила перший заступник голови Локачинської районної державної адміністрації Наталія Сафронова.

Володимир Гунчик теж долучився: двічі кинув бойову гранату РГД-5, за 14 секунд розібрав автомат АК-74, стріляв з пістолета Макарова і влучив кілька раз в "десятку".

Користуючись нагодою, голова ОДА відвідав казарми Володимир-Волинської військової частини, куди мають заселитися військові, які перебувають на контрактній службі. Зокрема, другий поверх цієї будівлі має бути заселений уже до Нового року, але роботи ще тривають. Голова дав доручення скласти графік проведення ремонтних робіт, а 8 грудня ще раз відвідає Володимир-Волинський і проінспектує його виконання.

Надрукувати
мітки:
коментарів