Поділитись:

На Docudays UA в Луцьку покажуть фільм, номінований на "Оскар"

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:50
На Docudays UA  в Луцьку покажуть фільм, номінований на

Документальний фільм "Українські шерифи" режисера Романа Бондарчука презентуватиме у Луцьку ХІІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Це історія про двох чоловіків села Стара Збур'ївка Херсонської області, котрі взялися охороняти громадський порядок. Вони то рятують жінку від анаконди, то вселяють безпритульного Колю в порожню хату (щоб він, нарешті, став людиною), то вберігають неписьменного індіанця від неминучого арешту... Це село для них – то їхня країна, – повідомляють організатори.

Зйомки фільму тривали 4 роки, після чого обидва герої перемогли на місцевих виборах 2015 року і стали депутатами сільської ради.

Світова прем'єра стрічки відбулася рівно рік тому (в листопаді 2015 року) на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі, де й отримала Спеціальний приз журі за найкращий повнометражний документальний фільм. Другий приз дістався вже в Україні на Міжнародному фестивалі Docudays UA у березні 2016 року. А вже в 2017 році стрічка представлятиме Україну на престижній премії "Оскар" як найкращий фільм іноземною мовою.

Перегляд і обговорення фільму відбудеться 29 листопада о 17:00 в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Вхід вільний

Надрукувати
мітки:
коментарів