Поділитись:

В "Укрзалізниці" прокоментували можливе здорожчання квитків

П'ятниця, 25 листопада 2016, 15:33

В "Укрзалізниці" підтвердили плани підвищити вартість квитків на потяги наступного року. Для пасажирів вона може зрости на 35%, йдеться у фінансовому плані компанії на 2017 рік.

Про це Gazeta.ua розповіли у прес-службі залізниці.

"Це лише проект фінансового плану. Його погоджують із міністерством економічного розвитку і торгівлі, мінінфраструктури. Він не набирає чинності зараз. Мова йде не про підвищення ціни, а про індексацію. Її планують проводити двічі. Якщо буде так, загалом за рік ціна підніметься менш як на 35%. Це стосуватиметься вартості перевезень Україною", – пояснили в прес-службі.

Зі слів голови правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна, ця тема потребує дискусії, щоб показати потреби галузі. Він запропонував провести відкрите обговорення на парламентському комітеті з питань транспорту.

"Готові надати виїзний майданчик для дискусії, наприклад, на нашому ДВРЗ. Там наступного тижня маємо здати кілька десятків новозбудованих вагонів. Буде можливість пересвідчитися, куди витрачаємо сьогодні гроші Укрзалізниці, і куди мають піти кошти від підвищення тарифів. Зауважу, що наш фінансовий план наступного року одностайно рекомендований міжнародним (Польща, Сербія, Україна) правлінням Укрзалізниці. Це зробили після глибокого аналізу ситуації у нашій фірмі, після оцінення її сильних і слабких сторін", – заявив Балчун.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про плани Укрзалізниці підвищити ціни на квитки на 35% наступного року.

Надрукувати
мітки:
коментарів