Поділитись:

В Україні закликають відсторонити проросійських ведучих від національного телемарафону

П'ятниця, 13 травня 2022, 00:44
В Україні закликають відсторонити проросійських ведучих від національного телемарафону

Українська медіаспільнота, а також представники правозахисних організацій закликають відсторонити від участі у національному телемарафоні, а також в інших медійних проєктах, що називають себе «національними», ведучих, які свідомо роками поширювали кремлівську пропаганду.

Таку заяву опублікував на сайті Інститут масової інформації, передає Суспільне.

У заяві медійники звертаються до Президента України та міністра культури та інформаційної політики України. Йдеться насамперед про Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле.

Автори звернення закликають Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство культури та інформаційної політики України та власників телеканалів, які беруть участь у марафонах, відсторонити цих ведучих від ефіру.

Як ідеться у зверненні, ці ведучі просували кремлівські наративи про зовнішнє управління США Україною, «дискримінацію» російської мови, «громадянську війну» на Донбасі, правомірність загарбання Росією Криму тощо.

«На фоні того, що жоден із них не визнав публічно факт багаторічного підігравання ворогу, подальша участь цих ведучих в ефірах може бути використана ними як індульгенція», – йдеться у тексті.

Звернення відкрите для підписання, долучитися можна, відправивши свої ПІБ та приналежність до медіа чи організацій на пошту [email protected]. Його уже підписали ГО «Свідомі.Медіа», ГО «Центр досліджень визвольного руху», Дарія Гірна («UA: Суспільне мовлення»), Наталя Соколенко (Українське радіо), ГО «Інститут масової інформації», Мирослава Барчук («UA: Суспільне мовлення»), Олег Базар(LB.ua), ГО «Детектор медіа», Тетяна Трощинська (Громадське радіо) та інші українські медійники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів