Поділитись:

Україна не доросла до повної демократії, – депутат Луцькради

Неділя, 27 листопада 2016, 15:34
Україна не доросла до повної демократії,  – депутат Луцькради

Заборона певної ідеології суперечить поняттю демократії. Але на цей момент Україна не готова повністю відкрито грати у демократію.

Про це в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE сказав депутат Луцької міської ради від "Радикальної партії Олега Ляшка" Сергій Була.

Пережитки минулого і комуністична окупаційна влада, яка була в нашій державі протягом 70 років, зайняли сильну позицію. Зі слів депутата, правильно в цьому напрямку зробили Прибалтійські країни: вони чітко обрубали те, що було раніше, і те, що в них зараз. Вони видавали громадянство тільки тим людям, які знали їхню мову.

"Якби ми це зробили в свій час, в нас би була значно кращою ситуація в державі, в нас би не було війни, в нас не було б захоплених територій, і ми з вам набагато краще б жили. Тому що людина повинна бути свідома, в якій країні вона живе, за що вона бореться і для чого вона це робить, – зазначив Сергій Була. – В нашій країні процес демократії відносний. Ми не доросли до повної демократії, і заборона комуністичної партії – це той момент, коли з правила треба робити виключення".

Народний депутат України VI скликання від "Партії регіонів" Анатолій Горбатюк зауважив, що, незважаючи на три вищих освіти, на досвід роботи, з 2012 року він досі не влаштований на роботу через те, що був регіоналом.

"Не всі члени "Партії Регіонів" такі, як їх представляють інші політики. І те ж саме в комуністичній партії: там було багато прогресивно думаючих людей", – сказав колишній нардеп.

До цих процесів потрібно підходити по-європейськи, обережно. Адже, як зазначив Анатолій Горбатюк, Україна може піти шляхом Албанії: через політичні переслідування, через роздачу якихось певних позицій постраждає багато людей, які до тих процесів не були причетні. Якщо ми будуємо сьогодні демократичне суспільство в Україні, то такого не повинно бути.

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 жовтня 2023
31 серпня 2023
12:56
25 серпня 2023
20 липня 2023
14 червня 2023
24 квітня 2023
31 березня 2023
12:14
05 лютого 2023
22 листопада 2022
30 жовтня 2022