Поділитись:

Наскільки ефективно працює Волинська митниця (рейтинг)

Неділя, 27 листопада 2016, 14:43

Волинська митниця за показниками оформлення декларацій упродовж 2016 року займає місце твердого "середнячка" на тлі інших областей України.

"Конкурент" пропонує ознайомитися з рейтингом митниць, зокрема за часом оформлення вантажів та митних надходжень, який оприлюднило видання delo.ua.

Час оформлення вантажів

Волинська митниця за середнім показником часу оформлення вантажів не вирізняється особливою результативністю серед інших.

Імпортні декларації

Якщо говорити про імпортні декларації, то на Волинській митниці їх оформлення в середньому протягом 2016 року займало 1 годину 44 хвилини. Таким чином за цим показником область посідає 7 місце.

До прикладу, беззаперечними лідерами за часом оформлення імпортних декларацій є Чернівецька та Рівненська митниці, де цей процес займає в середньому 1 годину.

Дещо кращі результати, щоправда не суттєво, мають Тернопільська, Закарпатська, Полтавська та Сумська області.

"Найгірший" час оформлення імпортних декларацій показали Херсонська (3 години 49 хвилин), Черкаська (3 години 37 хвилин ) і Харківська (3 години 17 хвилин ) митниці.

Експортні декларації

Щодо оформлення експортних декларацій, то тут Волинська митниця опинилася аж на 16 сходинці (з 26 позицій) з часом 1 година 12 хвилин.

Найкращий показник тут, з урахуванням специфіки експорту, – в Донецької митниці в Маріуполі (32 хвилини).

Гарні результати оформлення експортних декларацій показували упродовж року Кіровоградська (47 хвилин ), Енергетична (48 хвилин), Полтавська (49 хвилин ), Рівненська ( 52 хвилини) митниці та інші.

Отож, час оформлення вантажів на Волинській митниці не вражає своєю ефективністю, хоча є далеко не найгіршим.

Оформлення за ціною, вказаною постачальником в декларації

Тут йдеться про оформлення вантажів за ціною, вказаною в контракті постачальником, без додаткових перевірок на митниці.

Середній показник оформлення за інвойсною вартістю в країні – 89,6 %.

Тут Волинська митниця з показником 85,8 % також суттєво відстала від "лідерів довіри", опинившись на 19 місці з 26. Зрозуміло, що додаткові перевірки вантажів збільшують тривалість їх оформлення.

"Лідери довіри" до суб'єктів – Хмельницька митниця (97 %), Кіровоградська (96,6 %) і Закарпатська (96,1 %).

Найменш довірливі – Рівненська (69,2 %), Чернівецька (69,2 %) і Луганська (50,1 %, з огляду на регіональну специфіку імпорту) митниці.

Надходження до бюджету

Нагадаємо, з осені 2015 році Волинська, Львівська, Одеська, Чернівецька області та Київ беруть участь у так званому митному експерименті, згідно з яким понадпланові надходження митниць повинні спрямовувати на ремонт доріг в цих регіонах.

Упродовж 10 місяців 2016 року Волинська область недовиконала індикативи за 4 місяці. Протягом 6 місяців – виконувала або перевиконувала.

Гірші результати має митниця Києва та Одеси. Щодо першої, то вона за 10 місяців 2016 року відхилялася від індикативів в рівній мірі в ту чи іншу сторону в межах 10 %. Хоча в травні план був недовиконаний на 16 %.

Одеса перевиконала план в січні (на 6 %), в серпні (на 2 %) і в жовтні (на 11 %). Весь інший час план недовиконано в середньому на 13 %.

Щодо Львівської та Чернівецької митниць, вони стабільно показували хороші результати.

Львівська митниця лише в січні недовиконала план на 5 %. Чернівецька не заходила в "мінус" жодного разу.

Надрукувати
мітки:
коментарів