Поділитись:

Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства в Африку, - Кулеба

Субота, 14 травня 2022, 23:49
Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства в Африку, - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив ліберійського колегу, що Україна робить усе можливе для відновлення експорту продовольства на африканські ринки.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твітері.

«Розмовляв зі своїм ліберійським колегою Ді Максвелл Кемайя. Вдячний за підтримку Ліберії в рамках ООН. Україна робить все можливе, щоб експортувати продовольство на африканські ринки, але Росія повинна припинити свою незаконну блокаду українських морських портів і припинити підрив глобальної продовольчої безпеки», – написав Кулеба.

Як повідомлялося, європейський комісар з питань транспорту Адіна Велян представила 12 травня у Брюсселі план дій, спрямований на допомогу Україні експортувати агропромислову продукцію, так звані смуги солідарності - Solidarity Lanes.

За словами єврокомісара, 20 млн тонн зерна мають бути відправлені з України менш як за три місяці, використовуючи інфраструктуру ЄС.

У середньостроковій перспективі для покращення сполучення між ЄС та Україною Європейська комісія працюватиме над збільшенням пропускної спроможності інфраструктури нових експортних коридорів та над створенням нових інфраструктурних зв'язків у рамках реконструкції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів