Поділитись:

В Україні продають дешеві підробки дорогого алкоголю

Понеділок, 28 листопада 2016, 11:39

В Україні значно зросли ціни на імпортний алкоголь, в результаті чого з′явилась значна кількість дешевих підробок.

Про це інформує UBR.

"Якщо раніше, до 2014 року, в країну ввозили контрабанду, і це дозволяло пропонувати товар дешевше, то зараз і вона втратила свою економічну доцільність. В результаті ринок скотився в чистий контрафакт", – заявив глава комітету з імпорту алкогольних напоїв Європейської бізнес Асоціації (ЄБА), директор компанії Brown-Forman Ukraine Ігор Назаров.

Результат – масові отруєння в Донецькій і Харківській областях сурогатним алкоголем.

За інформацією голови юридичного департаменту Pernod Ricard Україна Андрія Слабинського, навіть вилучена продукція теоретично може повернутися на ринок, оскільки досі не врегульоване питання утилізації конфіскату.

"Суд приймає рішення, хто буде утилізувати, а як воно виконується і чи виконується взагалі, ніхто не знає", – говорить Слабинський.

Крім повністю нелегального виробництва, є товар на магазинних полицях, який формально вважається легальним, оскільки виготовлений на офіційних заводах, але дуже подібний до імпортних аналогів. Наприклад, алкогольний напій Johnny Toker зовні подібний на віскі Johnnie Walker. Тільки перший коштує 70 грн, а другий – 300 грн за пляшку.

"В Антимонопольному комітеті та судах знаходиться уже сім справ щодо одного виробника так званої "looks like" продукції. Але вони змінюють одну букву в назві і знову займаються тим самим", – скаржаться в ЄБА.

За даними представників галузі, близько 36% ринку вже знаходиться в тіні.

Надрукувати
мітки:
коментарів