Поділитись:

Міська рада хоче втрутитися у війни лучан з "Волиньгазом"

Понеділок, 28 листопада 2016, 14:14
Міська рада хоче втрутитися у війни лучан з «Волиньгазом»

Луцька міська рада планує затвердити проект рішення, в якому зобов'язати "Волиньгаз" перед встановленням загальнобудинкових лічильників в обов'язковому порядку проводити роз'яснювальні збори з мешканцями будинків.

Проект рішення озвучила депутат Луцькради Юлія Дацюк на "архітектурній" комісії 28 листопада.

Обраниця громади пояснила, що сьогодні існує багато скарг від мешканців, яким без пояснень встановили загальнобудинкові лічильники.

Юлія Дацюк запропонувала: для того, щоб врегулювати питання між мешканцями і ПАТ "Волиньгаз", перед тим, як встановлювати лічильники, проводити етап зборів, на якому узгоджувати ці дії.

Як зауважив начальник Луцького відділення ПАТ "Волиньгаз" Руслан Сахарчук, таке рішення міської ради може тільки зашкодити їхній роботі, оскільки вони все одно, згідно з постановою НКРЄ, змушені будуть встановлювати загальнобудинкові лічильники.

"Ми просто не зможемо його виконувати. Ні фізично, ні юридично", – каже Руслан Сахарчук.

Начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась погодився, що це рішення не дасть ніякого результату. Адже "Волиньгаз" встановлює лічильники, згідно з законом.

Юрій Крась запропонував "Волиньгазу" розробити інформаційні буклети, які роздавати власникам квартир.

У підсумку члени комісії дещо "пом'якшили" проект рішення і вирішили рекомендувати ПАТ "Волиньгаз" інформувати власників, співвласників та жителів багатоквартирних будинків інформаційними буклетами за 20 днів до моменту встановлення лічильників.

Надрукувати
мітки:
коментарів