Поділитись:

У Луцьку журналістам розповіли, як у місті впроваджують енергоефективні заходи

Вівторок, 29 листопада 2016, 08:38
У Луцьку журналістам розповіли, як у місті впроваджують енергоефективні заходи

Луцький міський голова розповів журналістам із різних областей України про те, як міська влада сприяє у підтримці впровадження заходів з енергоефективності та енергоощадності.

Луцьк лідирує в питаннях розвитку програм з енергоефективноті та підтримці міської ради у створенні ОСББ. Про це йшлося 28 листопада під час зустрічі Луцького міського голови Миколи Романюка із представниками регіональних ЗМІ, головами ОСББ інших областей в рамках прес-туру, який організувала громадська організація "Український центр європейської політики" та громадянська мережа ОПОРА.

Микола Романюк розповів присутнім про те, що у місті діє Програма сприяння діяльності ОСББ Луцька на 2015-2019 роки, яка передбачає виконання капітального ремонту будинків та їх конструктивних елементів. Також існує Програма відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2017 роки. Нині 29 ОСББ входить до переліку об'єднань, яким проводиться відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими на впровадження енергоефективних заходів.

Міський голова також згадав і про залучення інвестицій у сферу енергоощадних заходів. Відтак він наголосив на співпраці з НЕФКО, Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейським інвестиційним банком.

Микола Романюк зауважив, що люди повинні зрозуміти, що вони є власниками ліфта, сходових кліток, даху і повинні слідкувати разом за їхнім належним станом, і тоді вони стануть дійсно ефективними співвласниками багатоквартирного будинку.

Надрукувати
мітки:
коментарів