Поділитись:

На Волині будуть відновлювати землі, пошкоджені від видобутку бурштину

Середа, 30 листопада 2016, 15:53
На Волині будуть відновлювати землі, пошкоджені від видобутку бурштину

Уряд затвердив пілотний проект рекультивації земель лісогосподарського призначення у Волинській, Рівненській та Житомирській областях.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України ухвалив 30 листопада, – інформує Урядовий портал.

Пілотний проект у зазначених регіонах сприятиме рекультивації земель лісового фонду, пошкоджених внаслідок незаконного видобування бурштину.

Окрім відновлення земель, реалізація проекту сприятиме припиненню повторного незаконного видобування бурштину на рекультивованих ділянках лісу.

Пілотний проект сприятиме також зайнятості місцевого населення на роботах з рекультивації та дозволить збільшити наповнення місцевих бюджетів завдяки рентній платі.

Рішення уряду щодо пілотного проекту рекультивації земель визначає спеціальний порядок отримання спеціального дозволу на користування надрами у випадку виявлення залишків бурштину та затверджує примірний договір на проведення робіт з рекультивації між державними підприємствами підвідомчими територіальним органам Державного агентства лісових ресурсів України та виконавцями пілотного проекту.

Виконавцями пілотного проекту будуть спеціалізовані підприємства державного сектору економіки, які мають досвід надрокористування щодо родовищ бурштину на підставі відповідних спеціальних дозволів, а саме: ДП "Бурштин України" та ДП "Укрбурштин" ПАТ "ДАК "Українські поліметали".

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024