Поділитись:

Для водопостачальних підприємств запровадили спецрозрахунок за світло

П'ятниця, 02 грудня 2016, 08:24

Відповідний проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про питну воду та питне водопостачання" щодо вдосконалення розрахунків за електричну енергію прийняли на засіданні Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Проектом Закону запроваджується механізм рахунків із спеціальним режимом використання підприємств централізованого водопостачання та (або) водовідведення, які призначені для зарахування коштів такими підприємствами для проведення розрахунків з постачальником електроенергії за спожиту електроенергію та інших розрахунків.

Впровадження такого механізму дозволить попереджувати виникнення заборгованості та забезпечить своєчасні розрахунки за електричну енергію, зокрема комунальних підприємств питного водопостачання та водовідведення.

Аналогічна ініціатива з 2014 року вже успішно запроваджена у сфері теплопостачання з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії". Зокрема, рахунки із спеціальним режимом, запроваджені в теплопостачанні, сприяють поліпшенню розрахунків та значно зменшили обсяги заборгованості за природний газ, спожитий підприємствами теплоенергетики. Також аналогічні норми існують у сферах електроенергетики та газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів