Поділитись:

Перші приватні виконавці з'являться у 2017 році

П'ятниця, 02 грудня 2016, 18:06

У грудні 2016 року розпочнеться навчання перших груп приватних виконавців. До роботи вони зможуть приступити вже у лютому 2017 року.

Про це в інтерв'ю UBR повідомив заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, – передає видання Закон і Бізнес.

Він уточнив, що на завершальній стадії знаходиться розробка технічної програми, якою займається держпідприємство "Національні інформаційні системи", що допомагає з проведенням іспитів серед претендентів. Із затвердженням програми, Інститут права та післядипломної освіти оголосить набір.

"Розраховуємо, що це відбудеться найближчим часом і вже в грудні, максимум початку 2017 року, почнеться навчання трьох груп за 70 осіб. Передбачається місяць навчання і місяць стажування. Від стажування звільнені колишні виконавці, адвокати, нотаріуси, арбітражні керівники. Всі, хто не буде проходити стажування через місяць після початку навчання (у разі успішних випробувань) приступлять до роботи", – розповів Шкляр.

Окрім технічної бази завершується підготовка екзаменаційних питань.

"Це складний процес, оскільки всі питання проходять неодноразову апробацію та рецензію в режимі суворої конфіденційності щоб уникнути витоку інформації", – повідомив заступник міністра.

Іспит буде складатися з трьох блоків. Перший – 100 питань, з яких 80 % по виконавчому провадженню, 20 % – загальноправові, які апробовані в таких відомствах, як НАБУ і Прокуратура. Другий блок – 4 ситуативні завдання і 3 блок – практичне завдання.

"Під час практичного завдання, на прикладах з реального життя, претенденти повинні правильно відповісти, що робити в подібній ситуації, а також підготувати процесуальний документ. Наприклад, постанова про накладення арешту або клопотання до суду про заборону на виїзд за кордон боржника. Будуть запропоновані нестандартні ситуації", — зазначив Сергій Шкляр.

Він уточнив, що прийомом документів осіб, які бажають стати приватними виконавцями, займається Інститут права та післядипломної освіти. За приблизними оцінками вже близько 500 чоловік виявили бажання пройти навчання.

Надрукувати
мітки:
коментарів