Поділитись:

У стрілянині під Києвом загинуло 6 поліцейських

Понеділок, 05 грудня 2016, 10:15

П'ятеро поліцейських загинули – перестріляли одне одного два загони правоохоронців. Відкрили вогонь, бо вважали, що проти них озброєні злочинці. Сталася трагедія 4 грудня о 4-й ранку в селі Княжичі. Стрілялися оперативники карного розшуку за підтримки спецпризначенців КОРДу та силовики з поліції охорони.

На місці, де зчинилася стрілянина, цілий день працювали слідчі та експерти. Картина подій до кінця не встановлена. Співробітники карного розшуку та спецпідрозділ КОРД чекали у засідці на банду серійних грабіжників, коли у сусідньому будинку спрацювала сигналізація. На це відреагував наряд поліції охорони, – повідомляє 5 канал.

Зараз з'ясовують, що привело сигналізацію в дію. Відомо, що господарів на той момент не було вдома.

Прибувши на виклик, наряд затримав двох поліцейських, сплутавши їх із грабіжниками, а тим на допомогу прийшли спецпризначенці. Унаслідок стрілянини загинули п'ятеро молодих поліцейських: начальник відділу управління новоствореного спецпідрозділу КОРД Віталій Валецький, оперативники київського главку поліції Юліан Рудько та Олександр Маніца, молодші інспектори Броварського відділу управління поліції охорони Євген Куртєв та Сергій Орлов.

Як повідомляє Укрінформ, у Броварській лікарні помер шостий поліцейський, травмований під час нічної перестрілки у Княжичах.

Микола Жукович, речник ГУ Національної поліції Київської області, сказав: "З'ясовується, хто перший розпочав стріляти, від чиїх куль хто загинув. Все це буде досліджено, буде проведене досудове розслідування, проведені експертизи, і тільки після цього ми зможемо говорити, хто і в кого скільки стріляв. Були бронежилети. Вони усі були у спецзасобах".

Цю частину селища, де сталася трагедія, називають дачним районом. Десять років тому тут масово почали зводити котеджі. Місцеві кажуть, що останнім часом будинки часто грабують. Навіть створили власну охорону, самі "патрулюють" територію.

Один із приватних охоронців розповідає, у селищі були випадки, коли грабіжники переодягалися у поліцейську форму та навіть мали при собі документи.

Досудове розслідування за фактом трагедії у Княжичах вже розпочала прокуратура Київської області.

Директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко наголосив: "Як так сталося, з'ясовуватиме прокуратури. Прокуратура буде проводити слідство, всі деталі будуть у неї. У нас в МВС буде проводитися внутрішнє розслідування, результати якого передадуть в ГПУ для адекватної правової оцінки".

Троє грабіжників, на яких влаштували засідку поліцейські, зачувши стрілянину, намагалися втекти. Їх затримали під Києвом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
18:46
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20