Поділитись:

На Волині в лісгоспі встановили відеокамери

Понеділок, 05 грудня 2016, 11:16
На Волині в лісгоспі встановили відеокамери

У Прибузькому лісгоспі біля підгодівельних майданчиків встановлено камери відеоспостереження.

У державному господарстві "Прибузький лісгосп" площа мисливських угідь становить 6475 гектарів. Сюди входять Куснищанське, Гущанське та Забузьке лісництва. На початку цього року, згідно з обліком, звірини було: лося – 3 особини, 10 оленів благородних, 58 козуль, 31 дикий кабан, 30 зайців. Є певна кількість лисиць, куниць, єнотів, пернатого птаха.

На Волині в лісгоспі встановили відеокамери

Як розповідає мисливознавець лісгоспу Микола Гурко, багато цікавого і нового дізнались із життя фауни у своїх лісових масивах, коли встановили поблизу підгодівельних майданчиків спеціальні камери відеоспостереження. Таким чином спостерігають за тим, хто годується і з яким інтервалом.

Цього року у лісгоспі є 6 ліцензій на кабана дикого. На сьогодні вже складено 6 протоколів на порушників, які не дотримуються правил полювання. У лісгоспі є постійна співпраця із прикордонниками і місцевою поліцією.

На Волині в лісгоспі встановили відеокамери

"Полювання – це специфічна річ, цей стан має бути у людини в душі. Це – захоплення, відпочинок, від якого маєш отримувати моральне, фізичне і психологічне задоволення. І, звичайно, основною метою, щоб іти на полювання, не повинна бути заготівля м'яса. На жаль, у нас поки низький рівень культури полювання. Проблема браконьєрства, нелегальне полювання має суворо вирішуватись контролюючими органами. Сьогодні важко спілкуватись із молоддю, вони часто ні з ким не погоджуються, не хочуть дотримуватись правил, їх важко привчити до закону. Це особливо такі мисливські колективи, де немає старших, досвідчених. Великий плюс у спілкуванні молодих мисливців зі старшими. Якщо такий мисливець зі стажем, як кажуть, зі старою закалкою, користується авторитетом, повагою, то має вплив і на молодь. Тоді вони дослухаються і переймають закони та культуру полювання, у них формується відповідний мисливський характер", – зазначив Микола Гурко.

Надрукувати
мітки:
коментарів