Поділитись:

У Волинській обласній лікарні вперше пересадили нирки від померлої людини

Субота, 18 червня 2022, 12:01
У Волинській обласній лікарні вперше пересадили нирки від померлої людини

У Волинській обласній клінічній лікарні вперше провели посмертний забір органів і подальшу їх трансплантацію. Лікарі провели три операції поспіль: вилучення органів і одразу дві трансплантації людям, які отримали шанс на нове життя.

Про це повідомив керівник центру трансплантації органів у Київській обласній клінічній лікарні Михайло Загрийчук на своїй сторінці  у Фейсбуці.

«В реанімації колеги реаніматологи боролись за життя пацієнтки 66 років, але вкрай важка, несумісна з життям, форма геморагічного інсульту не залишила жодного шансу. Жінці, нажаль, діагностували смерть мозку. Сердечко та печінка не могли нікого врятувати, адже за життя донорка мала хвороби цих органів. А ось нирочки були придатні. Ми з нашим трансплант-координатором, Тетяною Мигалетою поговорили з дочкою і чоловіком, вони дали згоду на донацію нирок. Низький доземний Вам уклін за це найгуманніше рішення», – написав він.

Також лікар додав, що абсолютно увесь колектив Волинської обласної лікарні спрацював як єдиний, синхронний, досконало відлагоджений механізм, хоча таку операцію тут провели вперше.

«Коли колектив прогресивний, а директор професіонал і на своєму місці – по іншому бути не може. І результат – дві успішні пересадки й два врятовані життя. Загалом, з початку війни та створення відділення трансплантації органів, тут уже виконано 7 пересадок нирки. І ще раз схиляємо голову та дякуємо родині донорки за їх рішення», – додав лікар.

Нагадаємо, що Олександра Дударя призначили на посаду директора комунального підприємства «Волинська обласна клінічна лікарня» 1 квітня. До цього він виконував обов'язки директора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
28 березня 2024
23 березня 2024
20 березня 2024
04 березня 2024
02 березня 2024
13 лютого 2024
30 січня 2024