Поділитись:

Facebook видалив сторінку 5 каналу

Субота, 18 червня 2022, 22:06
Facebook видалив сторінку 5 каналу

Соцмережа Facebook видалила сторінку 5 каналу.

Про це повідомляється на сайті мовника.

Сторінку «5 каналу» у Facebook видалили. Офіційна причина від компанії Meta, якій і належить соцмережа, – «ворожі висловлювання».

На каналі зазначають, що на своїй сторінці журналісти оперативно інформували своїх підписників про війну росії проти України. Всі новини, які розміщували, – правдиві та перевірені.

«Проте компанія Meta визначила інформацію про звірства окупантів такою, що порушує стандарти спільноти. Частину пояснень соцмережа надала російською мовою. Нині «5 канал» подав апеляцію, а також готує звернення до Мінцифри, аби допомогли відновити сторінку, – зазначають на «5 каналі».

Американська компанія вже не вперше блокує проукраїнських блогерів та медіа за висвітленням війни в Україні. Зокрема, місяць тому у Мінцифрі заявили, що полк «Азов» внесений до списку заборонених організацій Meta. Зробили це через дії московської пропаганди.

«Російська дезінформація все ще активно поширюється в соціальних мережах. Ми цілодобово ведемо боротьбу в цій інформаційній війні. Наша зброя – це чесна, перевірена інформація. І ми не можемо дозволити рашистській брехні виправдовувати дії загарбників. Ми хочемо, аби весь світ побачив справжнє обличчя росії, знав про всі жахи, які окупант чинить на українській землі», – додають на каналі.

Журналісти закликають колег та всю блогерську спільноту, а також користувачів соцмереж не мовчати.

«Багато сторінок обмежуються, українські користувачі масово баняться через рішення модераторів, які російською мовою пишуть, мовляв, матеріали про російських убивць – це мова ворожнечі. Це має ознаки прямої цензури, яка заборонена Конституцією США, за законами яких працює Meta і її соцмережі», – наголошують на «5 каналі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
07 квітня 2024
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
11 січня 2024
06 грудня 2023
12 листопада 2023
12 жовтня 2023