Поділитись:

На модернізацію котелень в Луцьку витратять 14 мільйонів євро

Середа, 07 грудня 2016, 08:11
 На модернізацію котелень в Луцьку витратять 14 мільйонів євро

У Луцьку на реалізацію великого проекту з енергоефективності витратять 14 мільйонів євро.

Про це розповів Луцький міський голова Микола Романюк, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Йдеться про проект ДКП "Луцьктепло", який вже стартував на підставі угоди з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку. На реалізацію цього проекту передбачено 14 мільйонів євро: десять мільйонів кредиту і чотири мільйони гранту.

За рахунок кредитних коштів планується повністю модернізувати всю систему котелень, повністю автоматизувати її.

"Ми ставимо нові котли там, де це необхідно, модернізуємо всі котельні. Ми модернізуємо на сучасні бойлерні, міняємо мережі – до чотирьох кілометрів. А мережі – це біда всіх міст в Україні. І ми викидаємо всі підвальні котельні – у нас їх залишилося вісімнадцять, які не рекомендовані до експлуатації, здається, ще в 1965 році. Це за рахунок кредитних коштів", – розповів міський голова.

А щодо грантових коштів, то за них буде встановлений котел на біопаливі в котельні на вулиці Боженка.

"Для розуміння лучан: у міжопалювальний період потужність цього котла дозволятиме подавати гарячу воду у весь мікрорайон підшипникового заводу без використання газу. Ну і плюс – мінімум у двохстах будинках будуть встановлені індивідуальні теплові пункти", – зазначив Микола Романюк.

На сьогодні вже пройшли певні етапи тендерів, конкурсів. Усе – під контролем ЄБРР. У грудні визначиться переможець по котлу, далі оголошуються тендери по лотах, по інших напрямках.

Надрукувати
мітки:
коментарів