Поділитись:

Amazon запустив у США магазин без кас, продавців і черг

Вівторок, 06 грудня 2016, 19:35

Американський інтернет-гігант Amazon чотири роки працював над проектом Amazon Go і нарешті запустив його в Сіетлі.

Це на вигляд звичайний магазин, але в ньому неможливі черги, в ньому немає жодного касира і жодної каси, – інформує AIN.UA.

Сам процес на вигляд дуже простий: клієнт встановлює додаток, заходить в магазин, сканує QR-код з екрана смартфона, бере з полиць все, що йому сподобалося, і виходить.

"Ми вирішили перевірити, як буде виглядати шопінг, якби можна було просто зайти в магазин, схопити, що тобі потрібно, і вийти на вулицю. Що, якщо вплести комп'ютерний зір,штучний інтелектІ і машинне навчання в саму основу магазину?" – йдеться у проморолику проекту.

Це поки що єдиний магазин такого формату, він розташований в Сіетлі, займає площу в 167 квадратних метри і поки що (на час бета-тесту) доступний тільки співробітникам компанії. Але вже до початку 2017 року очікується, що він відкриється для всіх.

У компанії поки не розповідають в деталях, як саме працюють технології для забезпечення такого купівельного досвіду. Відзначають лише, що поєднання датчиків, штучний інтелект і машинного навчання працює приблизно так само, як в безпілотних авто.

В основі лежить технологія Just Walk Out. Вона автоматично засікає, коли продукти знімаються з полиць і повертаються на місце, щоб сформувати віртуальну корзину. Відразу після того, як покупець покинув магазин, йому приходить рахунок на підставі цього кошика.

Надрукувати
мітки:
коментарів