Поділитись:

Лучан кличуть на мистецький вечір "По живому"

Середа, 07 грудня 2016, 16:46

10 грудня – у міжнародний День прав людини – у Луцьку відбудеться особливий захід – мистецька зустріч під назвою "По живому" та художня виставка-інсталяція "На межі".

Цей подвійний проект, який успішно мандрує Україною, має на меті привернути увагу людей до війни й до болю кожної окремої людини, яка опинилася в епіцентрі подій, або якої ця біда торкнулася через долю близької людини, – повідомляє Волинський прес-клуб.

Як зауважує одна з авторок проекту й упорядниця однойменної книги "По живому" поетеса Оксана Стоміна, "твори про війну майже трьох десятків авторів – поетів, журналістів, блогерів і художників зі Сходу України та Криму, – які опинилися в епіцентрі або безпосередній близькості до означених подій, освячені їх болем і любов'ю до свого краю".

Лучани та гості міста мають унікальну нагоду відчути те, що відчувають ці люди, й безпосередньо поспілкуватися з Оксаною Стоміною, Олексієм Чупою, Ією Ківою, Тетяною Ковалевич та Ганною Хріпунковою.

Окрім цього, на мистецькому вечорі буде представлено інсталяцію з колекції картин маріупольських художниць, яку презентуватиме одна з них – Олена Украінцева. Луцьк стане дванадцятим за рахунком містом України, яке відвідає виставка.

Мистецький вечір відбудеться 10 грудня о 17:00 у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Вхід вільний.

Надрукувати
мітки:
коментарів