Поділитись:

В Україні хочуть зробити католицьке Різдво вихідним днем

Середа, 07 грудня 2016, 17:03
В Україні хочуть зробити католицьке Різдво вихідним днем
24 народних депутати від різних партій зареєстрували законопроект щодо встановлення 25 грудня, коли католики всього світу відзначають Різдво Христове, вихідним днем.

Законопроект зареєстрували 6 грудня під номером 5496, – повідомляє Громадське Радіо.

Відтак, законопроектом пропонується внести до Кодексу законів про працю щодо святкових і неробочих днів наступний пункт: "25 грудня і 7 січня — Різдво Христове".

У пояснювальній записці наводять дані, за якими в Україні є близько 11 000 релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня.

"Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков відзначає Різдво Христове саме 25 грудня. Для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського — Нового року", — додається у документі.

Надрукувати
мітки:
коментарів