Поділитись:

Волинян попереджають про ризики поїздок до Росії

Середа, 07 грудня 2016, 18:21
Волинян попереджають про ризики поїздок до Росії

Незважаючи на війну, яку веде на нашій території Російська Федерація, українці продовжують виїжджати до країни-агресора на заробітки.

За неофіційними даними, щороку майже пʼять тисяч волинян з поліських районів регіону вирушають до Росії на роботу, – повідомляє СБУ у Волинській області.

Однак такі трудові мігранти не усвідомлюють усіх ризиків, що чекають на них за межами дому.

Насамперед слід зважати на те, що з бойовими діями на Сході країни сам процес виїзду та повернення громадян утруднюється і є досить небезпечним. Також потрібно враховувати й те, що російські спецслужби вдаються до утисків та шантажу наших співвітчизників задля їх вербування та використання на шкоду Україні. Оскільки офіційних документів на працевлаштування у наших мігрантів за кордоном здебільшого немає, то вони стають уразливими та не мають захисту на території ворожої держави.

Російські спецслужби використовують різні методи у своїй роботі, зокрема не гребують тим, щоб зробити "шпигуна" чи "диверсанта" з будь-якого пересічного українця за кордоном.

Тому СБУ закликає волинян повідомляти про те, якщо на території Російської Федерації до них зверталися з будь-якого приводу правоохоронні органи, російські спецслужби, або ж якщо волиняни відчували безпідставне обмеження своїх прав чи їм стали відомі такі факти, що стосуються інших осіб.

CALL-центр СБУ за телефоном 0800501482 або e-mail:[email protected].

Цілодобова гаряча лінія Управління СБ України у Волинській області: (0332)-24- 40-25, 097-7- 911-911.

Надрукувати
мітки:
коментарів