Поділитись:

У Луцьку хочуть відновити безкоштовне харчування учнів 1-4 класів

Четвер, 08 грудня 2016, 09:56

Лучани просять міську владу відновити бюджетне фінансування харчування учнів 1-4 класів.

Відповідну петицію на сайті Луцької міської ради 8 грудня зареєстрував громадський діяч Михайло Шелеп.

Автор звернення зазначає, що, у зв'язку із минулорічними змінами в законодавстві, за кошти бюджету фінансується лише харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, що належать до пільгових категорій. А забезпечення гарячим харчуванням учнів 1-4 класів, які не мають пільг, покладено повністю на плечі їхніх батьків.

"В існуючій складній соціально-економічній ситуації це стало непосильною ношею для лучан, які мають дітей-учнів, – констатує Михало Шелеп. – На нашу думку, створення умов для збереження здоров'я учнів загальноосвітніх шкіл, забезпечення їх якісним, раціональним харчуванням має бути одним із пріоритетних питань для міської влади".

Тому громадський діяч звернувся із вимогою відновити у 2017 році бюджетне фінансування харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька хоча б на умовах співфінансування за рахунок коштів батьків учнів: половину суми сплачуватиме міська рада, а іншу половину – батьки учнів.

Для цього необхідно прийняти Програму організації харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2017 рік та передбачити відповідні кошти при формуванні проекту бюджету міста на 2017 рік.

Нагадаємо: аби петицію винесли на розгляд сесії міської ради, її повинні підписати 300 осіб.

До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів